Alles wat je moet weten over daytraden

Als jij erover nadenkt om te beginnen met handelen in cryptomunten, ben je zeker niet de enige. Veel mensen gingen je hierin al voor in de zoektocht naar een goed en winstgevend alternatief voor hun zuurverdiende spaargeld. De inflatie en de huidige rentevoeten zorgen ervoor dat je geld haast niets meer opbrengt en dan klinkt de roep van de cryptowereld extra aanlokkelijk. Bij het zoeken naar informatie werd je dan ook zeker al om de oren geslagen met tal van termen, zoals daytraden bijvoorbeeld. We leggen je hieronder uit wat het is en waar je moet op letten.

Wat is daytraden?

De term daytraden mag je vrij letterlijk opvatten. Je gaat hier namelijk je geld voor een zeer korte periode, van enkele minuten tot maximaal een dag, investeren in een door jou gekozen digitale munt. Door middel van deze strategie maak je gebruik van de koersschommelingen om zeer snel aan te kopen op lagere koersen en bij stijging onmiddellijk terug te verkopen. Zo kan de koers van pundi-x bijvoorbeeld op enkele uren tijd een aantal procenten stijgen en kun jij van een mooie opbrengst genieten. Duurt het investeren langer dan een dag, dan stap je al over naar swing traden.

Waar moet je op letten?

Daytraden is niet voor iedereen weggelegd en, helaas, vaak niet voor mensen die pas hun eerste stappen in de cryptowereld zetten. Je moet echt heel geconcentreerd de koersen volgen en een moment van onoplettendheid kan ervoor zorgen dat je je kans gemist hebt. Kijk maar eens naar bijvoorbeeld de Cardano koers bij Bitvavo en je zult meteen merken wat we bedoelen. Het is heel goed mogelijk dat er zich gedurende die dag maar één piekmoment in de waarde aandient en als je dat gemist hebt, loop je het risico je dag met verlies af te sluiten.

Wat zijn de voordelen?

Het grote voordeel, en meteen ook de belangrijkste reden, voor mensen om te gaan daytraden zijn de mogelijk snelle winsten. Zeker als je een mooi bedrag ter beschikking hebt, kun je bij een stijging van bijvoorbeeld nog maar 5%, wat zeker niet uitzonderlijk is in de cryptowereld, een hoge winst maken. Een ander voordeel is dat je, omdat je er de hele dag mee bezig bent, heel snel vertrouwd raakt met de grilligheden en de wetmatigheden van de cryptowereld. Je leert zo sneller de impact van verschillende factoren inschatten en je leert hoe je patronen kunt zien in de koersen. Die kennis zal je dan opnieuw meer kansen bieden om nog meer succes te behalen.