Het aanvragen van een energielabel doe je online

Nu duurzaamheid zo hoog in het vaandel staat, is het logisch dat het energielabel al bijna 2 jaar verplicht is. Het energielabel is een label dat aangeeft hoe duurzaam het huis of pand is dat jij wilt gaan verkopen of verhuren. Dat is belangrijke informatie voor de toekomstige kopers of huurders. Zij kunnen aan de hand van dit energielabel beter inschatten hoe het zal gaan met de energierekening. Het aanvragen van een energielabel kost je totaal geen moeite. Het aanvragen van een energielabel doe je gewoon online. Je komt daarbij niet voor verrassingen te staan. Jij geeft, bij het aanvragen van een energielabel, direct aan om wat voor pand het gaat. Je weet dan ook direct de prijs energielabel.

Het aanvragen van een energielabel is niet moeilijk, wel belangrijk

Voor de sleuteloverdracht plaats zal vinden is het belangrijk dat je een energielabel kunt overleggen. Het aanvragen van een energielabel is, zoals gezegd, niet moeilijk, maar (dus) wel heel belangrijk. Er zijn wel kosten verbonden aan het aanvragen van een energielabel. Je kunt al deze prijzen direct online vinden, maar ik zet ze ook hier even op een rijtje: een energielabel voor een appartement kost € 225,00, voor een energielabel voor een eengezinswoning betaal je € 260,00. Heb je een vrijstaand huis? Dan beginnen de prijzen bij € 295,00. Gaat het om nieuwbouw? Dan geldt een vanaf-prijs van € 365,00. Is er sprake van spoed? Dan komt er nog een toeslag bij.

Zorg dat je huis energiezuinig is

Dat levert je niet alleen een beter energielabel op, het zorgt er ook voor dat je je huis nog beter kunt verkopen of verhuren. Blijf je er toch nog wonen? Dan kan het je veel schelen op het gebied van de kosten die je maakt. Je energierekening zal nu eenmaal flink lager uitvallen wanneer je maatregelen hebt genomen om je huis energiezuiniger te maken. Kies voor het isoleren van je dak, de muren of de vloeren en merk direct het verschil. Pak je door en kies je voor zonnepanelen? Dan wek je ook nog eens (deels) je eigen energie op!

Welke kleine dingen kun je snel en gemakkelijk aanpakken?

Niet iedereen heeft het geld om flink te investeren. Maar je kunt met kleine veranderingen ook al veel bereiken. Kook alleen het water dat je nodig hebt wanneer je één kopje thee wilt zetten. Trek opladers uit het stopcontact als je deze niet gebruikt. Douche korter en zet de kachel eens op 19 in plaats van op 20. Je zult zien dat dat al een flinke impact kan hebben!