Padel ook mee!

Is padel jouw nieuwe droomsport? Het is in ieder geval de sport die Nederland in 2021 en 2022 veroverd heeft. Er zijn overal padelbanen opgedoken, van padel Amsterdam tot Sloterdijk padel, en ook nog eens buiten de ring. Iedereen is massaal gaan padellen, maar waarom eigenlijk? Wat maakt de sport zo leuk? Laten we daar samen naar gaan kijken. Wie weet is padel ook wel iets voor jou, en vind jij dadelijk ook weer dé reden om meer te gaan bewegen, of om weer een sport op te pakken (iets wat je eigenlijk al heel graag wil). Dus, let’s go!

 

Padellen: How to 

 

Padellen lijkt ergens op tennis. Als het goed is komt de sport ook van origine uit een zijtak van tennis; je speelt in duo's; je speelt op een tennis-achtige baan, maar kleiner; je speelt met een net tussen de twee teams; je speelt met een racket en een bal én dezelfde puntentelling; en het basisprincipe dat de bal één keer mag stuiteren en dan weer teruggeslagen moet worden over het net is allemaal hetzelfde. Waar het echter anders wordt is, dat bij padel je de achterwanden en de zijwanden ook mag beschouwen als speelveld. Stel je voor; je slaat een bal over het net, en deze sla je eigenlijk te hard en hij komt tegen de achterwand van de kunststof kooi aan. Bij tennis was dit ‘uit’ geweest, waarbij padel die bal nog altijd in play is.  

 

Sport én spel

 

Dat is ook meteen de grootste reden dat zoveel mensen zijn gaan padellen; de creativiteit en de vrijheid. De ruimte die je krijgt in het spelletje is tof; je mag allerlei gekke moves bedenken en gekke bewegingen uitvoeren om je tegenstanders te slim af te zijn, veel meer dan bij een rigide spelletje als tennis. Dat is ook waarom veel mensen het zo leuk vinden! Nog een belangrijk element bij speelse sporten als padel, is dat het een goede reden is voor mensen die misschien normaalgesproken niet zoveel sporten om meer te gaan bewegen. Een speelse manier van een wedstrijdje spelen én sporten, en dan ook nog eens met creativiteit, wat wil je nog meer?

 

Ga dus vooral een keer padellen. Wie weet is het dé sport voor jou, en haal je er niet alleen beweging, maar ook nog eens lol uit. In het slechtste scenario speel je een leuk spelletje. Wat heb je te verliezen?