Jaarlijks zijn er 43.000 personen betrokken bij een verkeersongeval. Dit betekent dus dat er dagelijks ongelukken in het verkeer gebeuren. Het kan voorkomen dat jij ook te maken krijgt met een verkeersongeval. Het is in deze situatie belangrijk dat je allereerst kijkt of er gewonden zijn. Mocht dit het geval zijn, schakel dan direct de hulpdiensten in. Naast dat anderen gewond kunnen zijn, kun je zelf ook met letsel te maken krijgen. Dit kan gaan om een hersenschudding, maar in een erger scenario ook om een verlamming.
Ik heb blijvend letsel overgehouden aan het verkeersongeval
Wanneer je blijvend letsel aan een verkeersongeval hebt overgehouden is het belangrijk om te kijken naar het ongeval zelf. Als het ongeval niet jouw schuld is, is het verstandig om een letselschade advocaat in te schakelen. Een letselschade advocaat kan samen met jou naar een gepaste schadevergoeding kijken. Wel is het hiervoor van belang dat je onschuld bewezen kan worden.
Waar vind ik een letselschade advocaat?
Een letselschade advocaat is vindbaar in alle steden. Je zou bijvoorbeeld een letselschade advocaat kunnen zoeken door te googelen op “letselschade advocaat Arnhem”. Vind je het moeilijk om een letselschade advocaat te vinden? Dan kun je via een advocatenkantoor in contact komen met een letselschade advocaat. Als jij slachtoffer bent geworden van het ongeval kan het ook voorkomen dat je via de overheid een advocaat krijgt toegewezen. Vind jij het fijner om je eigen advocaat in te schakelen? Dan kun je dit zeker doen!
Wanneer kan ik een letselschade advocaat inhuren?
Het inhuren van een letselschade advocaat kun je doen wanneer je blijvend letsel hebt overgehouden aan een ongeval. Voor een letselschade advocaat moet er sprake zijn van blijvend letsel. Heb je na het ongeval enkel blauwe plekken of schrammen overgehouden? Dan kun je dit direct regelen met de aansprakelijke verzekeraar. De verzekering van de tegenpartij vergoed dan jouw kosten.
Wat als ik een fietser heb aangereden?
Fietsers komen vaak overal vandaan en daarom is het van belang om als bestuurder goed op de weg te letten. Als bestuurder hoef je vaak maar één fout te maken omeen fietser aan te rijden. Zodra je een fietser hebt aangereden, is het verstandig om direct te kijken of de fietser gewond is. Is er geen sprake van verwondingen? Begin dan direct met het schadeformulier voordat de politie arriveert. Vul zorgvuldig alle gegevens in. Om het ongeval duidelijk te maken op het schadeformulier, is het verstandig om ‘’fietser aangereden’’ in te vullen. Zo wordt het voor de politie ook duidelijk gemaakt wat er is gebeurd.