Cannabis in de medische wereld

Je hebt het vast wel eens meegemaakt. Je bent met vrienden of misschien zelfs familie aan het feesten, iedereen heeft het naar z’n zin en iemand haalt een jointje tevoorschijn. Of je er nou voor of tegen bent, dat het medicinale bijwerkingen heeft is door onderzoek bewezen en wordt nog steeds onderzocht. Maar wiet roken is uiteraard de minst gezonde optie om de werkende stoffen binnen je lichaam te krijgen. Hiervoor wordt wiet-olie gemaakt, en je kan wietolie bestellen. Een flesje wiet-olie, oftewel THC-olie bevat geconcentreerd de werkende stof in wiet en is een stuk beter voor je lichaam. De teelt van medicinale cannabis wordt door een overheidsorganisatie geproduceerd onder de eenvoudige naam; het Bureau voor Medicinale Cannabis. Let op, deze blog is geen medisch advies.

De effecten van medicinale cannabis

Medicinale cannabis bestaat al een behoorlijke tijd, er is dan ook veel onderzoek naar gedaan om te uit te vinden bij wat voor soorten aandoeningen en kwaaltjes het kan helpen. Hieronder vallen pijn bij kanker, multiple sclerose, reumatische artritis, chronische darmontsteking, verminderde eetlust vanwege kanker of aids en nog veel meer.

Cannabis geneest de bovengenoemde aandoeningen niet, als u hiervan last heeft wordt geadviseerd onmiddellijk professionele hulp te zoeken. Cannabis kan wel helpen in het verlichten van de klachten die gevormd worden door dit soort aandoeningen. Maar hier wordt nog onderzoek naar gedaan.

Regelgeving

Artsen en apothekers mogen volgens de wetgeving geoorloofd cannabis voorschrijven en volgens recept afleveren sinds September 2003. Vergis je niet, deze soorten cannabis wijken groots af van de cannabis die gekocht kan worden als recreatief genotsmiddel. Cannabis die wordt geleverd door apotheken is exclusief voor medisch gebruik, heeft een constante samenstelling en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. In tegenstelling tot cannabidiol-olie oftewel CBD bevat cannabisolie ook THC, de werkende stof waardoor je ‘high’ wordt.

Regulier

Cannabisolie en het gebruik van medische cannabis is in de laatste jaren ook veel meer mainstream geworden, de strikte regelgeving random deze drugs helpt hier dan ook bij. Het wordt alleen voorgeschreven voor hen die het echt nodig hebben en is dus ook makkelijk te verkrijgen voor dit soort mensen met een recept. Je kan zo de apotheek inlopen en het ophalen, net als elk ander medicijn.

Vanwege de bewezen effecten van medicinale cannabis is dit dan ook mainstream geworden, je kan namelijk niet om de feiten heen en als het exclusief voor medisch gebruik is, is er geen risico op criminaliteit rondom deze sector. Dit geldt natuurlijk niet voor het recreatief gebruik van dit verdovende middeltje. Sommige mensen kunnen het alleen niet verkrijgen, ook al hebben ze het wel nodig. Gelukkig kan je zelf ook THC olie maken, zolang dit voor eigen gebruik is.

Vergis je niet, medische cannabis verlicht alleen pijn en is absoluut geen oplossing voor de oorzaak van medische problemen.