Hoe kun je het beste afvallen?

Steeds meer Nederlanders krijgen te maken met overgewicht. Dat heeft er grotendeels mee te maken met dat we nog steeds te veel ongezond eten en dat is ergens wel begrijpelijk. Het aanbod aan ongezond eten is namelijk groter dan die van gezond eten. Zelfs dierlijke producten zoals vlees kunnen ongezond zijn als je het te vaak eet. Overgewicht hebben kan gevolgen hebben voor de gezondheid. Hierbij kan je denken aan verstoppingen in de aders, een korte levensverwachting of een vergrote kans op een hartinfarct. Het is dus belangrijk om je BMI in de gaten te houden zodat je in ieder geval op tijd kan ingrijpen. Mocht je BMI te hoog zijn en er dus sprake zijn van overgewicht, dan is het handig dat je weet hoe je het beste kunt afvallen. Je vindt daar meer informatie over in dit artikel. 

 

Zorg voor een gezond voedingspatroon

Wanneer je wilt afvallen, dan kan je wel gaan sporten, maar als je ongezond blijft eten heeft het sporten weinig zin. Kijk daarom naar een voedingsschema waardoor je alleen de stoffen binnenkrijgt die je daadwerkelijk nodig hebt. De extra stoffen die je binnenkrijgt leiden namelijk alleen maar tot vermoeidheid en vet. We weten allemaal dat een patatje, zak chips of snoep lekker kan zijn, maar dit is zeer ongezond. Er zit veel vet in en daarnaast ook nog eens veel suiker. De beste keuze die je kunt maken is om veganist te worden. Je kan alle nodige eiwitten en andere stoffen uit planten krijgen en planten zitten ook bomvol met antioxidanten. Antioxidanten zijn goed om overbodige stoffen zoals vet en suikers af te voeren, maar helpt ook met het verwijderen van zware metalen uit je bloed. 

 

Drink meer water en val af!

Veel mensen hebben een hekel aan de gehele dag water drinken en dat is natuurlijk logisch. Een glas koude cola of een biertje is lekker, maar helaas zeer ongezond. Cola zit vol met suikers en bier zit vol met stoffen die kunnen leiden tot vet. Water kan goed helpen bij het afvallen aangezien water overtollige stoffen afvoert. Hierbij kan je denken aan vet en suikers. 

 

Je gewicht bijhouden kan helpen

Tijdens het afvallen is het belangrijk om je gewicht bij te houden met een slimme weegschaal. Het is erg belangrijk dat je niet te snel afvalt, want dan krijg je last krijgen van een jojo-effect en het is daarnaast ook ongezond. Als je een precieze meting wilt hebben, dan kan je het beste een segmentale meting weegschaal aanschaffen. Deze worden ook door doktoren en artsen gebruikt aangezien deze weegschalen veel betrouwbaarder zijn.