IR panelen, om te verwarmen net zoals de zon

Met IR panelen is het mogelijk om uw woning te verwarmen, zoals de zon dat doet. IR panelen zijn infrarood panelen en deze zijn energie efficiënt. Dit komt omdat ze perfect regelbaar zijn, en daarbij zijn ze 100% veilig. Het is mogelijk om uw gehele woning te verwarmen door middel van IR panelen. Deze panelen stralen namelijk warmte uit, infrarood verwarming, wat opgevangen wordt door mensen. Niet alleen wordt de warmte opgevangen door mensen, maar ook door oppervlakken in een bepaalde ruimte. En wist u dat een verwarmd object tot drie keer langer warmte uitslaat dan warme lucht? Hierdoor zijn IR panelen heel handig en eigenlijk ook handiger dan bijvoorbeeld een radiator. Naast IR panelen zijn er ook Nano infrarood panelen. Wat zijn dit precies? 

Nano infrarood panelen

Als u wilt besparen op energiekosten dan zijn Nano infrarood panelen de oplossing. Zeker in vergelijking met een elektrische verwarming verbruiken Nano infrarood panelen veel minder energie. Daarbij worden de infraroodstalen uitgezonden op een lange golf en deze stralen zijn niet te zien. Dit gebeurt overigens bij alle infraroodverwarming. De stralen die worden uitgezonden, zijn ook niet schadelijk voor mensen en dieren. Echter zijn de stralen wel heel krachtig, waardoor ze genoeg warmte uit kunnen stralen. Naast dat deze optie energiebesparend is, en er snel warmte gecreëerd kan worden, zien de IR panelen er nog modern uit ook.

Moderne IR panelen

Als u bijvoorbeeld IR panelen wilt in de badkamer, dan kunnen deze er modern uitzien. Er kan namelijk gebruik worden gemaakt van verschillende materialen, zoals keramiek of glas. Dit kan al gelijk voor een bepaalde sfeer zorgen in een ruimte. Ook is het vaak mogelijk om zelf voor een bedrukking te kiezen op de panelen. Wilt u een bepaalde afbeelding op de panelen laten bedrukken? Dan is dit mogelijk. Overigens is het ook mogelijk om een infrarood verwarming zo min mogelijk op te laten vallen, zodat het net lijkt alsof er geen verwarming is. Dit kan bijvoorbeeld door een spiegel infraroodpaneel. Zeker voor in de badkamer is dit een goede optie, of voor in de gang. Bent u benieuwd of Nano infrarood panelen, of andere IR panelen geschikt zijn voor in uw woning? Neem dan nu contact op met een bedrijf dat hierin is gespecialiseerd, om te kijken welke infrarood verwarming in uw woning past. U bent in ieder geval energiebesparend bezig als u een infrarood verwarming aanschaft!