Wil je een eigen kroeg starten? Dit zijn de beste tips! 

Heb jij altijd al gedroomd van je eigen kroeg en ben je nu klaar om de stap daadwerkelijk te maken? Dan breekt er nu een spannende tijd voor je aan als beginnend horecaondernemer. Zeker tijdens de beginperiode komt er veel op jou af als beginnend ondernemer. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om een zo goed mogelijk begin te maken in jouw carrière als horecaondernemer. Benieuwd welke dingen dit zijn? Lees dan snel verder voor de beste tips om je eigen kroeg te starten!

Tip #1: Neem je tijd 

Als startend ondernemer zit je vaak vol met enthousiasme: je hebt ideeën voor tien en wil het liefst vandaag nog beginnen met, nou ja, alles! Deze energie is fantastisch en zal je als ondernemer nog ver brengen, maar het kan ook een valkuil zijn wanneer je belangrijke keuzes te snel, en dus niet voldoende overwogen, maakt. Voorkom dit door echt de tijd te nemen voor de belangrijke beslissingen, zoals het vinden van een geschikte locatie, het afsluiten van contracten met leveranciers en het rondkrijgen van je financiering. Daar zul je in de toekomst de vruchten van plukken! 

Tip #2: Win deskundig advies in

Veel ondernemers doen graag alles zelf. Toch zijn er bepaalde zaken die je niet alleen moet (willen) doen. Welke zaken dit zijn, verschilt per persoon. De één weet bijvoorbeeld alles van de wet- en regelgeving of van financiën, de ander kan hier juist wel wat hulp bij gebruiken. Hoe dan ook, doe het niet alleen en win bijvoorbeeld advies in van andere ondernemers, financieel adviseurs of accountants. Je bent immers niet de eerste horecaondernemer en hoeft het wiel dan ook niet volledig opnieuw uit te vinden. 

Tip #3: Goedkoop inkopen is gemakkelijker dan je denkt

Als startend ondernemer is budget en financiering erg belangrijk. Het is cruciaal om je kosten te drukken, zonder dat de kwaliteit van je dienstverlening hieronder komt te lijden. Een slimme manier om dit te doen, is door te besparen op de inkoop van bijvoorbeeld het interieur van je nieuwe kroeg. Schaf bijvoorbeeld gebruikt terrasmeubilair horeca aan dat er nog netjes uit ziet, of kijk eens bij een horeca outlet of ze een mooie kroegtafel beschikbaar hebben voor een scherp tarief. Ook kan het inkopen in bulk helpen; vaak kan je bij een grotere afname gebruik maken van staffelkorting. Zeker interessant wanneer je een groot aantal stoelen of tafels koopt!