Welk verpakkingsmateriaal gebruik je voor kleine voorwerpen?

Als je een eigen bedrijf hebt en kleine producten of materialen moet verpakken kan het nog wel eens een uitdaging zijn om het juiste verpakkingsmateriaal te vinden. Ook de particulier die kleine dingen moet verzenden zal hier vast al wel eens last van hebben gehad. Welk verpakkingsmateriaal kun je het beste gebruiken voor kleine voorwerpen? In deze blog geven we hier antwoord op zodat je deze zelf in de praktijk kunt toepassen en dat is wel zo prettig.

Gripzakken

Als je kleine voorwerpen wilt verpakken is het handig om gripzakjes te gebruiken. De kleine producten worden op deze manier beschermt en het is ook nog eens geordend. De zakjes zijn makkelijk op te bergen en ook weer open te maken doordat de sluiting hersluitbaar is. Naast de standaard doorzichtige zakjes heb je ook nog zakjes met tekstvakken. Het tekstgebied op deze zakjes bevat drie vrije regels. Zo kun je zelf bepalen welke tekst er op de zakjes komt te staan. De zakjes hebben vaak ook nog een gaatje aan de bovenkant. Zo kunnen ze makkelijk worden opgehangen. Handig als je de zakjes bijvoorbeeld in de winkel wil etaleren.

Stazakken

Dit type verpakkingsmateriaal blijft rechtop staan als je de zakken vult met je product. Dit staat niet alleen erg netjes het is ook handig voor de marketing op de verpakking. Als de stazakken netjes blijven staan, ook als je wat uit de verpakking haalt, blijft de verpakking nog steeds goed leesbaar. Het etiket wat op de stazakken komt is volledig te personaliseren. Ook de kleur van de zak kun je in sommige gevallen zelf bepalen. De meest gekozen verpakking is de doorzichtige versie. In stazakken kun je kleine producten zoals koffiebonen, thee, kruiden en snoepgoed bewaren.

Headerbags

Deze opbergzakjes zijn in vele aspecten gelijk met de gripzakjes. Alleen de manier van sluiten en het gaatje aan de bovenkant van het zakje verschillen. Headerbags sluit je namelijk door een plakrandje dicht te plakken. Ook het gaatje aan de bovenkant van het zakje verschilt. Waar de gripzakken vaak maar een klein rond gaatje hebben, heeft een headerbag een veel groter gaatje zodat de zakjes beter in de winkel geëtaleerd kunnen worden. Net als de gripzakken zijn headerbags in allerlei maten en kleuren te krijgen. Toch is de doorzichtige variant de beste keuze omdat je hierdoor de inhoud van het zakje goed kan bekijken. Zo weet je precies hoeveel items er in het zakje zitten en bewaar je veel gemakkelijker het overzicht.