Epoxyhars, voor een mooie afwerking

Epoxyhars, wat is dat eigenlijk precies? Epoxy zelf bestaat eigenlijk uit twee componenten, namelijk epoxyhars en -harder. Deze twee componenten worden met elkaar gemengd, waardoor de vloeistof uit wordt gehard. Het is wel belangrijk dat je de juiste verhoudingen gebruikt, maar als je dit bestelt bij een bedrijf zorgen zij hier altijd voor. Voordat je met epoxyhars gaat beginnen, is het belangrijk om de ondergrond te behandelen. Dit hangt er ook vanaf wat voor ondergrond het is. Gaat het om een houten ondergrond? Dan is het belangrijk om eerst het hout dicht te zetten door een laag universele epoxy te gebruiken. Hierdoor voorkom je namelijk dat er luchtbellen te zien zijn als de grond gaat uitharden. En hoe werkt de afwerking?

Epoxy afwerken

Het is mogelijk om epoxy af te werken met een kleur verf of transparante verf. Dit is echter niet nodig, omdat epoxy zelf al strak en hoogglanzend is. Overigens zit er ook weer een verschil in epoxy, zo heb je namelijk epoxyhars en epoxy giethars. Het hangt er ook per project vanaf hoeveel giethars je bijvoorbeeld nodig hebt, en welke. Je hebt namelijk ook weer verschillende soorten giethars, bijvoorbeeld ultra clear, giethars voor grote gietingen en universele epoxy giethars. Het is handig om een bedrijf om hulp te vragen als je giethars gaat gebruiken, zodat je zeker weet dat je het juiste koopt voor het desbetreffende project. Wil je epoxy giethars bestellen?

Epoxy giethars bestellen

Als je epoxy giethars wil aanschaffen, dan kan dit gemakkelijk online. De website die dit verkopen vermelden vaak duidelijk welke soorten er allemaal zijn en waar je het voor kan gebruiken. Ook wordt de houdbaarheid vermeld, de verwerkingstijd en andere belangrijke dingen, zoals na hoeveel uur het hanteerbaar is. Heb je een vraag over epoxy giethars? Dan is het ook altijd mogelijk om contact op te nemen met het bedrijf dat dit product verkoopt. De medewerkers staan je graag te woord zodat je het juiste product aanschaft. Vaak zijn deze bedrijven al jaren gespecialiseerd in epoxy, dus ze weten precies hoe ze jou op de juiste manier moeten informeren. Overigens is er op de website van zo’n bedrijf vaak ook een pagina te vinden met veelgestelde vragen, waar je wellicht het antwoord kan vinden op je vraag. Vaak is de bestelling ook dezelfde dag al verzonden, als je die voor een bepaalde tijd doorvoert. Bekijk de website voor de verzendkosten, maar meestal zijn die gratis boven een bepaald bedrag!