Zo voorkom je een (te) hoge energierekening!

De energiekosten zijn tegenwoordig niet meer te betalen. Dit heeft grotendeels te maken met de oorlog in Oekraïne. Veel gezinnen zijn door de hoge energierekeningen in de problemen gekomen en dat is niet gek. In sommige gevallen is het maandelijks bedrag met honderden euro’s omhoog gegaan terwijl het loon niet is gestegen. Als je momenteel maandelijks weinig geld overhoudt maar wel een prima spaarrekening hebt dan is het wellicht slim om te kijken of je dit geld kunt investeren in je woning.

 

Koop zonnepanelen!

Het rendement op zonnepanelen is erg goed. Zo verdien je het aankoopbedrag van de zonnepanelen in veel gevallen binnen 7 jaar terug. Na deze 7 jaar is al het geld dat je bespaart dankzij de zonnepanelen pure winst. Aangezien de overheid het belangrijk vindt dat men investeert in groene energie, kun je tegenwoordig tegemoet gekomen worden. Zo betaal je bijvoorbeeld geen btw over je zonnepanelen. Korting op de BTW zonnepanelen nieuwbouw aanvragen is bovendien erg eenvoudig. Wel is het van belang dat je dit zo snel mogelijk doet. Dit om te voorkomen dat de regels omtrent het aanleggen van zuinige en mooie zonnepanelen met het jaar veranderen. 

 

Zorg voor een goede vloerisolatie

Via de vloer kun je erg veel warmte verliezen. In de winter zorgt dit in veel gevallen voor een hogere gasrekening. Gelukkig is er een mogelijkheid om hier geld op te besparen. Je kunt er namelijk voor kiezen om een nieuwe vloerisolatie aan te leggen. Ook dit is een investering die zichzelf op de lange termijn terugbetaald. Let er hierbij wel op dat je het door een betrouwbaar bedrijf laat leggen. Wanneer het namelijk niet op de juiste manier wordt gelegd dan kan dat een behoorlijk negatief effect hebben op je rendement. 

 

Laat een open haard inbouwen en bespaar daar op de lange termijn veel geld mee!

Steeds vaker kiezen mensen er weer voor om het huis te verwarmen met een open haard. Dit omdat het momenteel vooral nu financieel gezien voordeliger is om je eigen huis warm te stoken. De kosten van het installeren van een open haard verschilt per bedrijf. Het hangt hierbij onder andere af vanwaar je de open haard wilt plaatsen. Daarnaast is de ene open haard van een betere kwaliteit dan de ander. Het is dan ook zeer aan te raden om de levensduur mee te laten wegen bij de keuze. Op de lange termijn kan een duurder exemplaar namelijk voordeliger zijn.